Spa & Wellness - Kraljevi Cardaci

Dobrodošli u Spa centar

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2024/04/welcome-to-the-spa-2021.jpg

Spa & Wellness centar Kraljevih Čardaka se prostire na 1500m² i nudi sledeće sadržaje: otvoreni i zatvoreni bazeni, jakuzzi, finsku i bio saunu, aroma – parno (tursko) kupatilo, hamam, kneipp bazen, slanu sobu i veliki izbor masaža. Omiljeni deo centra je Dečji spa sa bazenima i toboganima.

U našem spa carstvu oslobodite se napetosti i jednostavno zablistajte!

 

Dobrodošli u Spa centar

Spa & Wellness centar Kraljevih Čardaka se prostire na 1500m² i nudi sledeće sadržaje: otvoreni i zatvoreni bazeni, jakuzzi, finsku i bio saunu, aroma – parno (tursko) kupatilo, hamam, kneipp bazen, slanu sobu i veliki izbor masaža. Omiljeni deo centra je Dečji spa sa bazenima i toboganima.

U našem spa carstvu oslobodite se napetosti i jednostavno zablistajte!

 

Spa image

Radno vreme:

Clock icon
od 12:00h do 21:00h

Brojevi za informacije:

062 800 82 70 

062 803 78 42

Bazeni

Dečji Spa

Sve mališane očekuje puno zabave i druženja u našem novom Spa aqua parku, jedinom ovakvog tipa u Srbiji, otvorenog 2018. godine. Dečja wellness zona je kreirana za naše najmlađe goste uzrasta do 15 godina i sadrži bazene i tobogane sledećih karakteristika:
– baby bazen dimenzija 6x4m (dubina 0,4m)
– dečji bazen dimenzija 13x11m (dubina 1m) sa bazenskim atrakcijama
– talasasti tobogan – na visini od 3,1m
– tunel  – na visini od 1,5 m

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/KOC_3042-1.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/KOC_3073.jpg

Zatvoreni bazen

U sastavu Spa & Wellness centra nalazi se bazen dimenzija 14x6m koji sadrži i hidro masažere i turbo jet. Temperatura vode je od 27 – 30©, a u sklopu bazena nalaze se bar, ležaljke i tuš kabine.

*Deci mlađoj od 15 godina nije dozvoljeno korišćenje zatvorenog bazena za odrasle.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/Bazen-unutra-1.jpg

Otvoreni bazen

Bazen dimenzija 10x5m (dubina 1,5m) i bazen dimenzija 15x7m (dubina 1,2m) sa veštačkim plažama, ležaljkama i spoljašnjim jacuzzi-jem, na obroncima Kopaonika, bar na trenutak pruža osećaj boravka u nekom tropskom raju.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/09/feature-bazeni-square.jpg

Jakuzzi

Gostima Kraljevih Čardaka na raspolaganju su dva jakuzzija različitih kapaciteta. Zatvoreni jakuzzi je smešten u sklopu unutrašnjeg bazena, a otvoreni pored spoljnih bazena.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/jacuzzi.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/Bazen-2.jpg

Saune

Panorama sauna

Panorama sauna osim opuštajućeg efekta ima i lekovito dejstvo na kožu. Boraveći u sauni telo se znoji, a znojenje pospešuje izbacivanje toksina iz organizma i jača imunitet.
Pored opuštanja, Panorama sauna Vam nudi priliku da uživate u planinskoj idili Kopaonika, što će Vaš boravak u sauni učiniti još prijatnijim.

Boraveći na tempereraturi od 80 – 100 C telo se oslobađa štetnih materija a metabolizam se ubrzava.
Podignite svoju psihičku i fizičku aktivnost i jednostavno-uživajte.
Preporučen boravak: 10-15min po tretmanu, maksimum 3 tretmana dnevno.
Preporučena pauza između tretmana je 15 min.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2023/11/panorama_sauna_1.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2023/11/panorama_sauna_2.jpg

Bio sauna

Polu-vlažna sauna omogućava opuštanje i detoksikaciju uz aromu eukaliptusa, limuna trave i belog bora. Oni sa dobrim zdravljem u ovoj sauni mogu uživati duže nego u finskoj sauni. Boravak može biti i 20 minuta, ako se osoba oseća prijatno, može ostati i duže. Tretman u sauni treba prekinuti onog momenta kad osoba oseti nelagodnost tokom preznojavanja. Temperatura i vlažnost pogoduju i osobama koje imaju problema sa zadržavanjem vode i otocima. Temperatura saune je 50-60 stepeni.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/sauna-feature.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/bio-sauna-tab-image.jpg

Finska sauna

Osim opuštajućeg, finska sauna ima i lekovito dejstvo na telo i kožu jer znojenje podstiče izbacivanje toksina, ali i doprinosi boljoj otpornosti organizma. Boraveći na temperaturi od 80/100C, telo se oslobađa štetnih materija, a metabolizam se ubrzava. Vratite sebi dobro raspoloženje, a ujedno i poboljšajte zdravlje. Podignite svoju psihičku i fizičku aktivnost i jednostavno-uživajte. Preporučen boravak: 10-15min po tretmanu, maksimum 3 tretmana dnevno.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/09/featured-finska-suva-sauna.jpg

Aroma - parno (tursko) kupatilo

Pojačava imuni sistem, obnavlja ćelije kože, pozitivno deluje na probleme suve kože. Oslobađa telo štetnih materija i ubrzava metabolizam. Temperatura 40-50C. Preporučen boravak: 10-15min po tretmanu. Maksimum 2 tretmana dnevno.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/feature-turska-sanajpg.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2021/03/Saune-tursko.jpg

Slana soba

Slana pećina je urađena po najvišim standardima koje propisuje Evropska Unija. Zidovi su obloženi solju iz Mrtvog mora i stenama soli iz rudnika, koji pomažu u održavanju specifične mikroklime, kao i halogeneratorom koji čini osnovu ovog tretmana. Temperatura prostorije je od 24 – 28C, a vlažnost vazduha od 40 – 60%. Boravak od 45 minuta u slanim sobama je isto što i tri dana provedena na moru. Vazduh slane pećine je obogaćen bromom, jodom koji dezinfikuje, magnezijumom koji je odličan protiv stresa, kalcijumom koji poseduje antialergijska svojstva i selenom koji uništava slobodne radikale. Haloterapija je potpuno prirodna i bez nuspojava. Pozitivno deluje na:

 • Zdravlje:

  Jača organizam i psihički i fizički. Pročišćava disajne puteve, posebna pomoć kod astme i pušačkog kašlja. Pomaže kod alergija i upala sinusa. Smanjuje sklonost prehladama i pojačava imunitet. Reguliše nivo šećera u krvi i usporen rad štitne žlezde, osteoporozu i reumatske tegobe. Održava seksualnost i libido. Prevencija kod grčeva mišića, varikožnih vena.

 • Lepotu:

  Pomaže kod akni, ekcema i alergija. Podmlađuje kožu.

 • Relaksaciju:

  Umor, iscrpljenost, napetost, stres, depresiju, nesanicu. Pomaže rekreativcima i sportistima u opuštanju organizma i oslobađanju od stresa.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/feature-slana-soba.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/09/featured-slana-pecina.jpg

Relax & Wellness

Kneipp

Kneipp pospešuje cirkulaciju, pomaže boljem radu organa za varenje, pozitivno deluje kod stanja iscrpljenosti, reumatskih oboljenja, alergija i hormonalnih problema. Temperatura 15/38C. Terapija u kneipp-u podrazumeva kružno kretanje naizmenično kroz toplu i hladnu vodu.

Preporuka: 3 do 5 minuta kružnog kretanja, naizmenično kroz toplu i hladnu vodu, više puta tokom boravka u relax zoni.

*Deci mlađoj od 15 godina nije dozvoljeno korišćenje zatvorenog bazena za odrasle.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/kneip-tab-image.jpg

Tepidarijum

Tepidarijum klupe pomažu opuštanju mišića i nervnog sistema. Temperatura: 35-40C.

Preporučen boravak 15-20min.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/09/featured-tapidarium.jpg

Hammam

Ovo je ceremonija revitalizacije u kojoj na celo telo nanosite prirodnu finu morsku so sa eteričnim uljima bilja. Temperatura pare od 45C polako topi so koja se spira sa vaše kože. Para opušta misli i oslobađa telo od štetnih materija. Tajna ovog rituala je u aktivnoj kombinaciji elemenata vatre, vode, minerala i aromatičnog bilja.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/09/featured-hammam.jpg

Fitness centar

Svi ljubitelji sporta tokom odmora u Kraljevim Čardacima mogu održati formu u našem modernom fitness centru.
Poseduje sve neophodne sprave za rekreaciju kao i sto za stoni tenis.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2020/05/fitness-centar.jpg https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2020/05/fitness-centar2.jpg

Spa bar

Dok čekate vaš ritual na raspolaganju vam je Spa bar koji u svojoj ponudi ima aromatične čajeve, kafe, osvežavajuća pića i dezerte.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/11/wellness-bar-tab.jpg

Masaže

 • Hod po oblacima

  Hod po oblacima je holistički refleksoterapeutski tretman. Možda pomislite da se ovde primenjuje samo masaža stopala. Međutim, uvod je šetnja kroz kneipp stazu, pilingovanje stopala, uranjanje stopala u aromatičnu kupku sa seckanim pomorandžama, limunovima, pakovanje stopala u masku od gline… Ovo je samo uvod u čaroliju. Dok vam se stopala i noge opuštaju, a refleksne zone pripremaju za stimulaciju, terapeut vas opušta kroz program vežbi dubokog antistres disanja.

 • Pantha rei

  Pantha rei je program limfne drenaže. Kako biste se oslobodili viška vode zadržane u međućelijskom prostoru, osetili laganost i gipkost tela, samom procesu posebno kreirane masaže predstoji blagi piling kože celog tela kombinacijom morske soli i drobljenog aromatičnog bilja. Sledi boravak u sauni, pakovanje tela u blato za intenziviranje cirkulacije krvi i limfe. Ovaj tretman izuzetno je tražen od pripadnica lepšeg pola jer daje značajan doprinos u smanjenju celulita kao i detoksifikaciji organizma.

 • Magični dodir

  Magični dodir je terapeutska masaža napetih i bolnih leđa. I njen uvod je poseban, između ostalog jer se na leđa postavlja topla glina, a terapeut preko nje oslobađa napetost mišića utapkavanjem toplote iz zagrejanih jastučića napunjenih mirisnom, lekovitom glinom. Tu je i puno razgibavanja, istezanja, šiacu stimulacija kukova, nogu… Posebnost ovog tretmana je masaža koja se odvija u tri pozicije – ležite na stomaku, potom na ledjima i završava se u sedećem položaju. Svaki segment je sa posebnom pažnjom kreiran.

 • U potrazi za biserom Tihog okeana

  Posebnost ovom konceptu daje i wellness ritual „U potrazi za biserom Tihog okeana“ Pre nego što putovanje kroz masažu krene, gost boravi u slanoj sobi, pliva u bazenu, na kožu mu se blagom masažom utrljava mediteranski piling i to pod tuševima, dok leži na toplom kamenom stolu i spira se hidromasažom. Potom se telo pakuje u masku od morskih algi. Preporučuje se pred masažu i boravak u Float Spa kapsuli. „U potrazi za biserom Tihog okeana“ je ritual koji ima izuzetan anti stres efekat, toplota opušta napete mišiće tela, zglobove, regeneriše kompletan organizam.

  Na kraju rituala sledi specijalno kreirana masaža toplim filipinskim školjkama. Ove prugaste tigraste školjke, vrsta codakia tigerina skupljaju se na Filipinima. Za sam tretman može se koristiti jedna ili više školjki. Uz svaku školjku idu i specijalno kreirana punjenja koja se sastoje od kesice sa vulkanskim pepelom i posebnom tečnošću koja je napravljena od morske vode i algi prirodnih aktivatora. Nakon što se u školjku ubaci kesica sa prahom i nalije aktivator, zatvara se silikonskim čepom koji je njen sastavni deo. Nakon kratkog vremena školjka postiže visoku temperaturu i zato se kroz masažu pažljivo prolazi kako bi se toplota ravnomerno odavala. Toplotu zadržava duže od 90 minuta. S obzirom na to da se primenjuje toplotna procedura i da se koža otvara za sve što na nju nanesemo, ovde se koriste preparati isključivo prirodnog porekla. Terapeut u ovom tretmanu koristi znanja aromaterapije koja izuzetno prija i ostavlja nezaboravne utiske i efekte.

 • Magic face

  Magic face je zaista poseban ritual i pokazalo se da je vrlo tražen u wellness centrima. To nije kozmetički tretman i u sebi sadrži elemente anti stres masaže lica, refleksoterapiju lica, limfnu drenažu lica, glave i vrata, antistres masažu vrata i ramena, duboku skalp stimulaciju toplim prirodnim uljem i pakovanje kose, disanje, istezanje ruku, kukova… Tu su i maske koje se nanose na kožu vrata i lica u zavisnosti od tipa kože, stresa, potreba za hidratacijom, zatezanjem. Ovaj tretman je iskreiran i za žensku i mušku kožu.

 • Olimpia – sportska masaža

  Olimpia – sportska masaža savršena je za goste koji pred skijanje žele da pripreme mišiće i zglobove ili nakon skijanja da dubinskom masažom preveniraju upalu mišića i bolove, ukoliko nisu u kontinuiranoj kondiciji. Tretman sportske masaže u sebi sadrži i bogate elemente istezanja ekstremiteta i oslobađanja napetosti, kao i pospešivanje cirkulacije i oksigenacije u svakom zglobu i mišiću.

 • Detox ritual

  Detox ritual je program detoksikacije sa elementima pilinga, pakovanja u glinu, saune, hamama, dubokom i detaljnom masažom kreiranom sa bogatstvom pokreta i stimulacijom tela da izbaci toksine iz sebe.

  Izbor preparata za tretmane i masažu je sofisticirano odabran. Svi su na prirodnoj bazi, bez dodataka konzervanasa, sintetike, bilo da se radi o uljima, pilinzima, emulzijama za parno kupatilo, ši buteru, zelenoj glini, lekovitom blatu, svećama za masažu…

  U svetu wellnessa na ceni je holistički pristup koji povezuje dušu, telo i um, elemente vode, vatre, zemlje, vazduha. Bavi se harmonijom svih pet čula i svakom od njih sa poštovanjem prilazi.

 • Forever antistress masaža

  Posebno kreirana antistres masaža koja će skinuti sve zapise svakodnevice, napetosti, premora. Dubinska, detaljna masaža koja će pozitivno uticati na vaše raspoloženje i ostaviti za sobom osećaj lakoće celog tela. Samim tim što pored detaljne masaže terapeut primenjuje dozirana istezanja svih zglobova na telu uz vođene vežbe disanja. Posebnost joj daju i autentične sveće za masažu od potpuno prirodnih sirovina sa bogatim kombinacijama aromaterapeutskih ulja. Koža blista, duša peva…
  Ovo je takođe naše wellness putovanje kojem ćete se uvek rado vraćati.

 • Peti element Kraljevih Čardaka 

  Zaštitini wellness brend ritual Peti element Kraljevih Čardaka je holistički ritual, zaštićeni wellness brend koji kombinuje muzikoterapiju, vibroterapiju i masažu tibetanskom posudom, kao i buket istočnjačko-zapadnjačkih pravaca i filozofija masaže. Ekskluzivno i premijerno predstavljen je kao deo ponude “Kraljevih Čardaka Spa”.

  U želji da pomere granice, a gosti „Kraljevih Čardaka“ prepoznaju poruku da su masaže i tehnike istovremeno putovanje do središta duše, harmonije uma, duše i tela, a ne suvoparne, klišeirane zanatske tehnike, Peđa Filipović je s ljubavlju iskreirao ovo čarobno osamdesetominutno putovanje.

https://www.kraljevicardaci.com/wp-content/uploads/2019/09/feature-massage-square.jpg